2014. január végén kihírdetésre kerűltek az V. Ongai
Pálinkaverseny eredményei.
Azért vártuk nagy izgalommal, mert egy évvel előtte
elvégeztünk egy pálinkabírálói tréning sorozatot. Ezeken a tréningeken nagyon
sok pálinkát kóstóltunk,ezáltal rengeteg tapaztalatot gyűjtöttünk a különböző
gyümölcsfajták tulajdonságairól, ízéről és a cefrézésnél és főzésnél betartandó
szabályokról.
A 2013-as szezonban ezt a tudást próbáltuk a munkánkban érvényesíteni. Az
így készült pálinkákat versenyeztettük meg Ongán.
A versenyre kb.
1000 minta érkezett, ami a legnagyobb versennyé emelte az országban. Egy jól felkészült bírálói csapat két napig
pontozta a pálinkákat. Az elért
eredményeink jól tükrözik,hogy a szakmai felkészültség hogyan köszön vissza a
pálnika minőségében, azaz illatában és ízében.
Pál Sándor eredményei:
- ezüst érem: Cabernet Sauvignon szőlő és Kökény pálinka
- bronz érem: Kajszibarack, Lepotica szilva, Irsai Olivér szőlő
Hatos-Szekander Ferenc eredményei:
- ezüst érem: Kékfrankos törköly
- bronz érem: Stanley szilva, Bodza, Kajszibarack, Lepotica szilva, Irsai olivér szőlő
További info a versenyről a www.okeonga.hu
oldalon található.
Itt van néhány fotó az eseményről Mokrán János barátunkkal:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése