2015. február 9., hétfő

V. Ongai Pálinkaverseny 2014.



2014. január végén kihírdetésre kerűltek az V. Ongai Pálinkaverseny eredményei.


Azért vártuk nagy izgalommal, mert egy évvel előtte elvégeztünk egy pálinkabírálói tréning sorozatot. Ezeken a tréningeken nagyon sok pálinkát kóstóltunk,ezáltal rengeteg tapaztalatot gyűjtöttünk a különböző gyümölcsfajták tulajdonságairól, ízéről és a cefrézésnél és főzésnél betartandó szabályokról.
A 2013-as szezonban ezt a tudást próbáltuk a munkánkban érvényesíteni. Az így készült pálinkákat versenyeztettük meg Ongán.

A versenyre kb. 1000 minta érkezett, ami a legnagyobb versennyé emelte az országban. Egy jól felkészült bírálói csapat két napig pontozta a pálinkákat. Az elért eredményeink jól tükrözik,hogy a szakmai felkészültség hogyan köszön vissza a pálnika minőségében, azaz illatában és ízében.



Pál Sándor eredményei: 

  • ezüst érem: Cabernet Sauvignon szőlő és Kökény pálinka 
  • bronz érem: Kajszibarack, Lepotica szilva, Irsai Olivér szőlő



Hatos-Szekander Ferenc eredményei: 

  • ezüst érem: Kékfrankos törköly 
  •  bronz érem: Stanley szilva, Bodza, Kajszibarack, Lepotica szilva, Irsai olivér szőlő

További info a versenyről a www.okeonga.hu oldalon található.



Itt van néhány fotó az eseményről Mokrán János barátunkkal:

Mokrán Jánossal

Pál Sándor és Hatos-Szekander Ferenc

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése